پایگاه خبری، سرگرمی بوق خبر

کد خبر: ۵۵۸
۰۲ تير ۱۴۰۰ | ۲۱:۲۹
چای نوشیدنی محبوبی است که باید با فوت و فن شناسایی و دم کردن آن آشنا باشیم.

تشخیص چای ایرانی

بوق خبر - بعد از یک روز پرکار و خسته کننده بهترین نوشیدنی که در خانه آسان تهیه می‌شود، یک استکان چای است. این یک استکان چای اگر از نوع مرغوب باشد و به درستی دم کشیده باشد، خستگی شما را برطرف می‌کند، به همین دلیل در اولین گام باید برای خرید چای مهارت و دقت کافی داشته باشید.

رنگ چای خشک

چای سیاه تیره از انواع روشن بهتر است.

رنگ ندادن در آب سرد

می‌توانید مقداری از چای را داخل نصف لیوان آب سرد بریزید. اگر به راحتی چای رنگ پس می‌دهد نشانه کیفیت پایین چای و اضافه کردن افزودنی به آن است. در حالی که یک چای مرغوب هیچ وقت با آب سرد تغییر رنگ نمی‌دهد.

بزرگی برگ‌های خشک چای

شما می‌توانید با توجه به اندازه برگ چای خشک شده، مرغوب بودن آن را شناسایی کنید. اگر اندازه برگ چای بزرگ و درشت بود، گزینه خوبی برای انتخاب شماست.

تشخیص چای ایرانی

رنگ چای دم کشیده

اگر یک چای دم کشیده در استکان رنگ قرمز و خاصی داشت نشانه تأیید کیفیت است. پس از این‌که چای را در یک فنجان ریختید، حدود یک ساعت به آن زمان بدهید تا چای با هوای محیط در تماس باشد.

اگر رنگ چای پس از گذشت این مدت تیره شد، حاوی مواد شیمیایی و رنگی است، اما اگر بعد از یک ساعت رنگ چای بدون هیچ تغییری ثابت و خوش رنگ باقی ماند، چای مرغوب است.

جالب است که بدانید چای دارای افزودنی شیمیایی بعد از گذشت مدتی یک لایه چربی شکل در استکان تشکیل می‌دهد و البته این نکته را در نظر داشته باشید که کیفیت آب آشامیدنی که چای را تهیه می‌کنید در رنگ و طعم چای موثر است.

برای دم‌کردن چای ابتدا باید آب داخل کتری یا دستگاه چای ساز کاملا به جوش آید.
بعد از جوش آمدن آب، شعله باید بسیار کم باشد تا حالت جوش آب از بین برود.
یک سوم قوری را از آب جوش پر می‌کنیم.
باید قسمتی از قوری خالی باشد و بعد از آن روی حرارت ملایم چای را دم می‌کنیم.
قوری چینی بهترین نوع قوری برای دم کردن چای است.

بهترین زمان برداشت چای

چای در سه فصل اول سال یعنی بهار، تابستان و پاییز برداشت می‌شود و بهترین، مرغوب‌ترین و خوش طعم‌ترین چای مربوط به چای بهاره است و چای تابستان و پاییز در رتبه‌های بعدی قرار می‌گیرد.

تشخیص چای ایرانی

چای مانده نخورید

هرچه چای تازه دم‌تر باشد، خوش بو و خوش طعم است و هر چه بماند بو و مزه آن تغییر می‌کند و دیگر رفع کننده خستگی نیست. (کافئین آن با مواد دیگر ترکیب می‌شود و خواص اش را از دست می‌دهد)

چای خوب، چای سنتی

اگر می‌خواهید از چای دم کشیده و خوش‌طعم لذت ببرید، از روش سنتی جوش آوردن آب یا از دستگاه چای‌ساز و کتری برقی استاندارد استفاده کنید تا چای خوش طعم و خوش عطر داشته باشید.

مدت زمان دم کشیدن

چای به طور متوسط به ۱۵ دقیقه زمان نیاز دارد تا دم بکشد و رنگ و عطر آن آشکار شود. چای به هیچ وجه نباید تلخ باشد، رنگی هم که چای پس از دم کشیدن پیدا می‌کند، باید شفاف و درخشان باشد.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
نظر:
نیازمندی‌ها
تبلیغات متنی
چاپ افست
چاپ دیجیتال
چاپ کارتن
نشان تجارت
آیت ماندگار
اخبار ورزشی
پیشخوان روزنامه