معاون فنی و نگهداری اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان گفت: انجام تعمیرات اساسی و زیرآبی، انتقال و نصب اسکله فلزی شناور در بندر ابوموسی در راستای حفظ و ارتقای ایمنی تردد دریایی بنادر مسافری انجام شد.
تمرکز سرمایه گذاری در صنایع دریایی و دریانوردی جدی نیست؛
مدیرعامل مجتمع کشتیسازی و صنایع فراساحل ایران گفت: این شناور با ۴۳ متر طول، ۱۰متر عرض و سه متر ارتفاع، میتواند به وسیله چرخهای (رولر) نصب شده بر روی کِشندههای کابلی، ضایعات نفتی را مهار و در مخازنی که به آن مجهز هستند، منتقل کند.
همواره این سوال در اذهان می چرخد که: ایران کشوری دریایی است و از دو سو به دریا راه دارد. همچنین می دانیم که باربری و حمل و نقل با کشتی، ارزان ترین و مطمئن ترین روش است و نیز می دانیم که هر کشوری از جمله ایران، نیاز به کشتی دارد؛ پس چرا کشتی نمی سازیم؟
اگر در مسیر استان های نفت و گاز خیز حرکت کرده باشید و یا در تصاویر و عکس ها دیده باشید، تعداد زیادی مشعل های بسیار بزرگ در حال سوختن و هدر فتن و دود به هوا دادن می بینید. منابع سرشار گاز، از چاه ها سرریز شده و چون قادر به استحصال آن ها نیستند، لوله بلندی گذاشته و گاز را به چند متری آسمان رسانده و آن جا آتش می زنند تا در محیط پخش نشود.
در ساحلهای بزرگ ایران میتوان به بازسازی، تعمیرات و سایر امور مربوط به صنعت ساخت یا بازسازی صنعت بپردازیم؛ این در حالی است که به دلیل ناآشنا بودن دانشجویان و دانشآموزان با صنایع مرتبط با کشتی، شاهد استقبال حداقلی از این رشته و تخصص هستیم در واقع درآمدزایی در این رشته مغفول مانده است.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به قیمت بالا و غیررقابتی بودن سوخت کمسولفور، از رایزنی برای اصلاح قیمت این نوع سوخت خبر داد و بر ضرورت استفاده از ناوگان داخلی کشور، از جمله کشتیرانی جمهوری اسلامی، برای صادرات و واردات کالاهای تجاری تاکید کرد.
کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در بنادر جنوبی کشور نیازمند متخصصان ماشینآلات است، اما نماینده سازندگان ۲موتورهای اصلی، ژنراتورها، برق، ادوات کمک ناوبری و مخابراتی در بندرعباس یا بندر امام وجود ندارد، اگر کشتیها با مشکلی مواجه شوند باید در یک بندر خارجی متوقف شوند تا تعمیرات بر روی آنها صورت گیرد.
گفت و گوی« اقتصاد دریا» با نعمت روستایی کارشناس یک شرکت تولیدی تجهیزات دریایی
چین شریک استراتژیکی بود که یک باره تو زرد از آب در آمد! شریک تجاری که تحریمهای ظالمانه غرب را قبول نداشت و تا حد زیادی به طور مستقیم مبادله کالا میکرد و بخش بزرگی از تجهیزات و قطعات دریایی را به ایران صادر میکند ...