آخرین وضعیت بندر چابهار را باید از حسین شهدادی معاون امور بندری و اقتصادی اداره کل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان جویا میشدیم. وی از جمله مدیران این بندر است که طی سالهای اخیر در توسعه بندر چابهار نقش داشته و کماکان در این بندر فعال است.
همه چیز در سوال مشخص و روشن است. جای هیچ بحث و گفت و گویی نیست و موضوع کاملا عیان است. کشور ایران از دو سو به دریا راه دارد. نعمت بزرگی که بسیاری کشورها آرزوی آن را داشته اند و گاه برای رسیدن به دریا، جنگ ها کرده اند؛ اکنون این نعمت بزرگ پیش روی ماست در حالی که هیچ چشم اندازی برای استفاده از دریا و توجه به اقتصاد دریامحور نداریم.
رییس موسسه تحقیقات آب وزارت نیرو اظهار داشت: خزر یکی از دریاچه های مهم کشور هم به لحاظ توسعه اقتصادی و هم واردات و صادرات است، مجموعه های کشاورزی و صنعتی کنار دریا قرار دارد اما مسئله این است که سالانه ۹ تا ۱۸ متر افت دارد که لازم است به تبعات آن توجه شود.
عملیات کشتی به کشتی نفت از مقصد روسیه به کشورهای دیگر پس از اعلام سری جدید تحریمهای نفتی اتحادیه اروپا در ماه ژانویه رکورد جدیدی بر جای گذاشت. به طوریکه از پایان ماه نوامبر تا پایان ماه ژانویه سه میلیون تن نفت از بنادر روسیه با عملیات کشتی به کشتی بارگیری شد.
رئیس فراکسیون اقتصادِ انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه اقتصاد دریامحور دربرگیرنده جنبههای مختلفی از فعالیتهای تولیدی و تجاری است، گفت: تحقق توسعه اقتصاد دریامحور به وضع قوانین کاربردی و تسهیل کنندهتری از سوی مجلس نیاز دارد.
کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل (آنکتاد) اعلام کرد که ایران بیست و دومین قدرت تجاری دریایی جهان است و حتی از فرانسه، کانادا و ایتالیا، ناوگان کشتیرانی گستردهتری دارد.
دبیر کل اتاق بازرگانی تهران در پیش نشست تخصصی چشم انداز ایفای نقش بخش خصوصی در مدل پیشرفت مکران، به نکاتی اشاره و تاکید کرده است که هشداردهنده و قابل تامل است. این نکات را مرور و به اهمیت آن توجه می کنیم. توجه به اقتصاد دریامحور تا چه حد اهمیت دارد؟ از دو سو به دریا وصل هستیم، آیا این مزیت است؟ چگونه می توانیم از این مزیت ها استفاده کنیم؟ نگاه بلند مدت ما به اقتصاد باید دریا محور باشد یا خشکی محور؟ جهش اقتصادی طبق سیاست های برنامه هفتم، باید به چه سمتی بچرخد؟ آیا همچنان باید به سمت خشکی و کویر گرایش داشته باشد یا باید به سمت دریاها بچرخد؟
معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی عملکرد ۴۴ ساله انقلاب اسلامی در حوزه دریایی و بندری را تشریح کرد و گفت: طی این سال ها ظرفیت عملکرد بنادر کشور از ۱۹ میلیون تن به ۲۷۰ میلیون تن رسیده است.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس گفت: بازگشایی خط آهن جلفا ـ نخجوان و راهاندازی مسیر ترانزیت شمال ـ جنوب با قدمت بیش از یک قرن سهلترین و ارزانترین راه دسترسی ایران به بازارهای بزرگ اوراسیا و اروپا خواهد بود.
کاپیتان امیرحسین مزینی فردر گفت و گو با اقتصاد سرآمد:
اقتصاد دریا محور که در عرف بین الملل به آن اقتصاد آبی یا blue economy ـ برگرفته از رنگ آبی گستره های دریایی ـ گفته می شود، در واقع، در برگیرنده کلیه فعالیت های اقتصادی مربوط به عرصه های آبی و سواحل مانند شیلات، گردشگری و حمل و نقل دریایی و همچنین صنایع نوظهور از جمله انرژی های تجدید پذیر، آبزی پروری، فعالیت های استخراج در دریا، بیوتکنولوژی و زیست هواشناسی دریایی است.